Pilar Pons Faner en Cinc Clics

Autofitxa

Som na Pilar Pons. Vaig néixer a Ciutadella el 5 d’agost de fa 34 anys. Em considero una persona molt familiar, tenc un fill de 5 anys, en Marc. Pel que fa a la feina, tota la vida m’he dedicat al sector nàutic, però des de juny 2011 vaig donar un gir radical a la meva vida, donant el pas d’entrar en la política: sóc vicepresidenta del Consell Insular de Menorca.

La fotografia m’agrada des de sempre, però fa relativament poc que vaig aprofundint dins aquest món. Tenc molt bons records de les sessions de diapositives que el pare ens passava a casa, així com la il·lusió amb que vam comprar la primera càmera que treia ses fotos al instant de fer-les, una Polaroid, quina revolució!

Ara fa 2 anys que tenc sa primera rèflex, i reconec que anar a fer fotos em relaxa i em fa desconnectar de tot, genial! Tant just fa un parell de mesos que estic a l’associació de Photobloggers, amb ganes d’aprendre de tots els membres i disfrutar de la fotografia!

 

Clic 1. Com, quan i perquè arribes a aficionar-te a la fotografia?

Com he dit a l’inici, la fotografia m’agrada de sempre, però les possibilitats que sorgeixen amb la fotografia digital és per mi el punt d’inflexió: Càmeres digitals, possibilitats d’editar, compartir les fotografies, les targetes de memòria que ens permeten fer un elevat nombre de fotografies, blogs, xarxes socials, etc. Tots aquests avanços fan que «m’enganxi» a la fotografia. A més, m’encanta viatjar, i el poder immortalitzar d’alguna manera les escenes quotidianes d’altres indrets i cultures és per mi un plaer.

 

Clic 2. Què t’agrada fotografiar? Quina fotografia t’agradaria haver fet?

Com no podia ser d’una altra manera, m’agrada moltíssim fotografiar la mar, platges i paisatges de Menorca. També em surt la part maternal… fotografiar a en Marc també és una debilitat!

Pel que fa a fotografies que m’hauria agradat fer: hi ha un parell de clàssics que m’agraden pel seu simbolisme: una: «Lunch atop a Skyscraper» totalment impensable el poder repetir aquesta escena avui en dia!; i també sa de «Beso en Times Square» on es reflecteixen els sentiments d’alegria en acabar la guerra.

 

Clic 3. Com aprens? Autodidacta? Cursos? Blogs?

He fet alguns cursos de curta durada, també algun d’online, segueixo blogs, i practicant! Com he comentat, fa relativament poc temps que tenc la càmera reflex, i estic descobrint com aprofitar les possibilitats que m’ofereix!

 

Clic 4. Quins són els fotògrafs que admires o t’han influït més? Qui, què t’inspira?

Aquesta pregunta és per mi complicada de respondre, no puc dir que m’hagi influït ningú, estic en la fase d’aprenentatge! El que m’inspira és simplement el moment, la situació, l’escena. Menorca és un lloc excel·lent on inspirar-se per fer fotografies, cada època de l’any et brida sorpreses! I a Menorca hi ha molt bons fotògrafs!

 

Clic 5. Com vas conèixer l’associació? Per què et vas fer soci? De quina manera participes a l’associació? Quines activitats t’agradaria fer a l’associació?

Em vaig associar a Photobloggers per poder aprendre, per estar amb contacte amb diferents aficionats menorquins, per poder fer sortides conjuntes. Fa molt poc que estic a l’associació, per lo que no he pogut participar massa, tot i que he fet un curs de l’associació i he anat a alguna de les sortides organitzades l’any passat.

pilarpons.wordpress.com

Sony Alpha DSRL 330