Joan de Novo en Cinc Clics

Autofitxa

El meu nom és Joan de Novo i soc natural d’Alaior. Estic casat i tenc un fill de 4 anys i una filla de 2. Sempre he treballat com a administratiu i la fotografia ha sigut la meva afició que més he gaudit. També m’agrada molt la natura, la música i les festes, és a dir, sóc un poc “del montón”.

Intento compartir la meva afició a la fotografia amb la gent, i per aquest motiu vaig formar part activament durant uns quants anys del Foto Club d’Alaior. En aquests moments, encara que més passivament degut a les obligacions familiars, formo part de la família dels Photobloggers de Menorca.

Penso que la fotografia és jugar amb la llum i la fosca i que, com tot en la vida, n’has de trobar l’adequat equilibri.

 

Clic 1. Com, quan i perquè arribes a aficionar-te a la fotografia?

És difícil saber com t’arriba una afició com aquesta, però crec que va venir d’estar envoltat de referents sensibles amb la bellesa de l’entorn i de poder tenir la gran sort de viure en una illa tan increïble com és Menorca. Crec que aquestes van ésser les llavors que van incentivar els primers cursets en els anys 90 i l’experimentació constant des d’aquell moment.

 

Clic 2. Què t’agrada fotografiar? Quina fotografia t’agradaria haver fet?

M’agrada molt fotografiar la mar i el cel, les plantes i els animals, les textures naturals, la nit, … però aquesta qüestió depèn del moment d’inspiració en que em trobi el dia que porto la càmera al coll. He fet algun treball de retrat amb persones, però és amb el que més me costa treure’n un resultat que me conformi. Encara no tenc un estil propi que veig difícil trobar, tot i que seguiré en la seva recerca.

M’agrada molt la frase que diu que “les fotografies tenen la capacitat de dirigir la nostra atenció cap al mon desapercebut que ens envolta”.

 

Clic 3. Com aprens? Autodidacta? Cursos? Blogs?

Vaig aprendre molt en els cursos inicials i posteriorment en algun encontre fotogràfic, però crec que he après moltes coses interessants i útils amb els meus companys de sortides, amb la investigació individual en llibres i per la web.

 

Clic 4. Quins són els fotògrafs que admires o t’han influït més? Qui, què t’inspira?

Soc un analfabet en el coneixement de professionals i artistes dedicats a la fotografia. No considero que pugui dir que m’hagin influït o inspirat altres autors, però potser si alguna de les seves fotos en particular.

 

Clic 5. Com vas conèixer l’associació? Per què et vas fer soci? De quina manera participes a l’associació? Quines activitats t’agradaria fer a l’associació?

Vaig començar a conèixer als Photobloggers gràcies a un company del Foto Club d’Alaior i a varis alumnes d’un d’aquells cursos en que col·laborava en el mateix Foto Club. No vaig tardar en obrir el meu primer blog i fer-me soci per poder participar en moltes de les seves activitats fotogràfiques. Espero que en un futur pròxim pugui aportar alguna cosa més a l’associació intervenint en el disseny i organització de noves activitats. 

 

Direcció web/ blog

Actualment poso les fotos que més m’agraden al blog de 500px: http://500px.com/joandenovo

Quan vull penjar un treball en forma d’àlbum ho faig al Flickr: http://www.flickr.com/photos/joandenovo/sets/

I finalment, aquest va ésser el meu primer blog que en aquests moments ja no actualitzo però encara es pot visitar: http://jannovo.aminus3.com/portfolio/

 

Càmera o equip

Vaig començar amb una Nikon F50 Analògica i desprès vaig passar-me a la digital Nikon D80 amb un objectiu 18-135 i un 105-Macro. En aquests moments, acabo d’adquirir la nova Nikon D600 que és la meva tercera rèflex.