Josep Huguet en Cinc Clics

Autofitxa

Som en Josep M. Huguet. Vaig néixer a Maó fa més de 30 anys, i he repartit sa meva residència entre Mallorca, Ferreries, i ara a Fornells (però som de Ferreries, eh!). Quan no puc anar a bussejar, faig de mestre a un escola de Maó. Fins fa uns 6 anys, no havia tingut cap interès amb sa fotografia.

 

Clic 1. Com, quan i perquè arribes a aficionar-te a la fotografia?

Va ser arrel de visitar els nostres fons marins el que em va empènyer a voler endur-me es meus records, i compartir-los. Concretament quan vaig descobrir uns animalons anomenats «nudibranquis». Me semblava increïble tenir aquells «pokemons» als nostres fons. I des de llavors, no he aturat de cercar i fotografiar tot el que he pogut del món submarí (i alguna vegada també un poc de terra seca).

 

Clic 2. Què t’agrada fotografiar? Quina fotografia t’agradaria haver fet?

M’agrada fotografiar tot lo que pugui trobar dins l’aigua. Cada cosa té es seu repte, llums, corrents, forats de difícil accés, excés de llum… Tenc moltes fotos de peixos, i dels nostres fons i ara estic interessat en provar un altre tipus de fotografia submarina, no tan usual (però sense deixar de fer la que faig sempre). Ja vorem com la resolc!

 

Clic 3. Com aprens? Autodidacta? Cursos? Blogs?

Vaig començar de manera autodidacta, i demanant dubtes al meu germà. També vaig començar a llegir molt, referent a fotografia submarina, que encara que es puguin aplicar moltes coses de la terrestre, altres són totalment diferents. M’agrada llegir blogs, fòrums, llibres… Qualsevol cosa que pugui ajudar-me a millorar!

 

Clic 4. Quins són els fotògrafs que admires o t’han influït més? Qui, què t’inspira?

Crec que més que fotògrafs (som molt dolent recordant noms de gent «famosa») me fix més amb sa fotografia. No m’importa qui l’hagi feta, sinó el resultat, i intentar endevinar com l’han feta. Hi ha fòrums especialitzats en fotografia submarina, i allà hi ha moltíssima gent que hi penja ses seves fotos. Alguns també expliquen els problemes que han tingut o com les han realitzades. Va molt bé per aprendre, i per veure grans fotos. Però per posar noms, podria anomenar David Doubilet, Carlos Minguell, Carlos Virgili… A Espanya hi ha boníssims fotògrafs submarins. És una llàstima que una illa com Menorca no hi hagi més afició (resulta curiós, si més no).

 

Clic 5. Com vas conèixer l’associació? Per què et vas fer soci? De quina manera participes a l’associació? Quines activitats t’agradaria fer a l’associació?

Abans de formar-se l’associació ja visitava el fòrum de Mediteart. Crec que va ser un poc el precursor de l’actual associació, encara que quan el fòrum va desaparèixer i va néixer l’Associació, vaig tardar un poc a fer-me soci. Particip sempre que hi puc, que no han estat moltes vegades, ja que moltes de les activitats que s’han fet m’han coincidit amb algun viatge, o no ho he pogut combinar per altres motius.

 

Direcció web/ blog: fotosubmarinas.blogspot.com   //  www.fotosubmarina.tk

 Càmera o equip: Actualment estic amb una càmera principal Olympus E620 amb carcassa Olympus. D’objectius per fotografia submarina solec emprar un ZD 7-14; un ZD 8mm; un ZD 14-45; un ZD 50mm+1.4mm amb es corresponents frontals i cúpules. Normalment solec carregar també amb dos flaixos Inon Z240 (especials per fotografia submarina). I com a secundària sa primera reflex que vaig tenir, una Olympus E330 amb carcassa Olympus també.