Xavi Sastre en Cinc Clics

Autofitxa

Som en Xavi Sastre, vaig néixer a Maó fa 33 anys i visc amb sa meva al·lota na Nani. Encara no tenim fills però si un xiuaua molt xistós que es diu Cookie. Vaig estudiar batxillerat artístic i vaig marxar a Bcn a estudiar disseny gràfic, web i programació, part de la meva vida, junt amb la música. Des de fa 3 anys, junt amb en Jordi, realitzo sa revista ÚTIL, feina que em fa estar aprop de moltes persones, d’una o d’altre manera. No recordo des de quant som membre de photobloggers, però ja fa bastant.. es tot un gust!!!

 

Clic 1. Com, quan i perquè arribes a aficionar-te a la fotografia?

Durant el batxillerat artístic podies triar una optativa que era fotografia. La veritat que va ser un món que em va captivar de seguida. Carregar els rodets, revelar les fotos al ‘cuarto oscuro’… veure com les teves fotos apareixien en aquell paper blanc tan sols amb el contacte amb els líquids. Recomano a tota la gent que ha començat amb la fotografia digital poder fer un curs d’analògica…

Crec que ajuda molt a entendre la fotografia, la manera de veure la foto, com i perquè utilitzar una velocitat, una obturació i no una altre …

 

Clic 2. Què t’agrada fotografiar? Quina fotografia t’agradaria haver fet?

M’agrada molt el fotoperiodisme, les fotos de carrer, la improvisació.

 

Clic 3. Com aprens? Autodidacta? Cursos? Blogs?

Bé, crec que a la resposta anterior ha quedat ben explicat. Avui dia amb el tema digital igual una mica autodidacta si que he estat i amb l’ajuda d’una gran eina com és internet m’ha facilitat molt més la feina.

 

Clic 4. Quins són els fotògrafs que admires o t’han influit més? Qui, què t’inspira?

Quant estudiava història de l’art recordo que admirava molt a gent com en Brassai, Man Ray o Henri Cartier. Podia passar-me hores fullejant els seus llibres amb uns blancs i negres al·lucinants.

Com a fotògrafs actuals em decanto més per gent de l’Illa on és més fàcil seguir les seves obres, com en Lluís Real o en Toni Vidal.

 

Clic 5. Com vas conèixer l’associació? Per què et vas fer soci? De quina manera participes a l’associació? Quines activitats t’agradaria fer a l’associació?

Vaig conèixer l’associació a través d’internet, crec que no feia gaire que s’havia fundat. Coneixia a algú de per Maó que n’era soci i hi anava. Va ser molt ràpid quant vaig poder conèixer a gent molt diferent de tota s’Illa. M’agrada molt conèixer i fer amistats relacionades amb els meus hobbies. Compartir gustos, idees i experiències amb gent propera a tu és una experiència molt maca.

 

Direcció web/blog: El meu blog de fotografies: xavisasphotobook.blogspot.com.es. També s’hi pot accedir des de la meva web: www.xavisastre.com

Càmera o equip: La meva càmera es una NIKON D80. Tenc dos objectius: Un 18 – 135mm y un 50mm