Migue Pons Cunill en Cinc Clics

Autofitxa

Som en Migue Pons. Vaig néixer a Maó fa 44 anys i en fa 15 que som Mercadalenc. Estic casat i som pare de un fill , n’Íker. Durant 17 anys vaig fer feina de tècnic d’ofimàtica, fins que fa 6 anys em vaig decidir a muntar el meu propi negoci, una papereria. Apart de la fotografia, tenc altres aficions com el Senderisme o el Patinatge Artístic del qual som entrenador as Mercadal. Ja fa uns 3 o  4 anys, que som membre de photobloggers.

 

Clic 1. Com, quan i perquè arribes a aficionar-te a la fotografia?

Sempre em va agradar la fotografia, record el viatge de final de curs d’EGB a Andorra, em mirava aquelles càmeres que hi havia als aparadors que em fascinaven i pensava algun dia en tindre una.  Als 19 anys, amb un dels meus primers sous, em vaig comprar la meva primera rèflex una Yashica FX-3, que encara tenc guardada com un petit tresor, tenia 3 objectius de focal fixa i la càmera era totalment manual, va ser la meva “professora”.  Posteriorment vaig tenir una Canon EOS 300 sense D darrera, per descomptat en aquets temps totes eren maquines d’emulsió.

El pas a digital el vaig fer relativament prest però amb una compacta de 2mpx ( el màxim d’aquella època). Les primeres rèflex eren prohibitives per preu i vaig esperar, fins que la meva dona em va regalar la càmera que tenc actualment.

 

Clic 2. Què t’agrada fotografiar? Quina fotografia t’agradaria haver fet?

 El que mes m’agrada es el paisatge, tant  natural com urbà, extreure detalls en les meves fotos i intentar fugir de les típiques postals, tot i que de tant en tant me’n surt alguna.

Quina fotografia m’agradaria haver fet? No tenc cap fotografia pendent i en tenc moltes, cada lloc es únic, cada moment es únic i tots tenen el seu encant, només em falta poder-lo o saber-lo trobar.

 

Clic 3. Com aprens? Autodidacta? Cursos? Blogs?

 Sempre he estat autodidacta, primer amb llibres, actualment amb Internet. Però també he assistit a vàries de les edicions del Menorca a la Vista i a les ponències de fotògrafs com José Maria Mellado, Juan Rodrigo o Miguel Oriola vaig aprendre molt.

 

Clic 4. Quins són els fotògrafs que admires o t’han influït més? Qui, què t’inspira?

 Per descomptat Ansel Adams, per jo va ser un gran fotògraf, apart d’un autèntic visionari i precursor de la fotografia actual.

M’inspira el moment, el lloc,  l’instant, la llum o l’estat d’ànim, tot això m’influeix a l’hora de fer una fotografia.

 

Clic 5. Com vas conèixer l’associació? Per què et vas fer soci? De quina manera participes a l’associació? Quines activitats t’agradaria fer a l’associació?

 La vaig conèixer arrel d’un amic que era soci i la vaig seguir durant un temps per Internet, fins que vaig pensar que formar part d’ella era una manera de compartir la meva afició amb altres persones i una manera més d’aprendre en aquest mon. M’agrada participar a les sortides, tot i que darrerament per un o altre motiu no hi he pogut assistir.

 

 Direcció web/ blog: http://reflexosllum.blogspot.com

 Càmera o equip:  Canon EOS 450D, Powershot S-95, Objectius 17-85mm IS USM, 55-250mm IS, Flash 430EXII i altres accessoris