Kika Triay en cinc clics

Autofitxa

Em dic Kika. Sóc de Ciutadella de Menorca, lloc on vaig néixer fa 26 anys i on m’agrada escapar-me sempre que puc. Des de molt petita vaig manifestar molt d’interès per l’educació artística, per això vaig decidir en un inici estudiar fotografia artística. Més endavant i per completar els meus estudis vaig ingressar a la facultat de Belles Arts on vaig perfeccionar i ampliar els meus coneixements. A dia d’avui estic cursant el Màster de Formació de Professorat a Barcelona.

 

Clic 1. Com, quan i perquè arribes a aficionar-te a la fotografia?

Vaig arribar a aficionar-me a la fotografia un poc per casualitat, quan vaig acabar es meus estudis de batxillerat no tenia molt clar a que volia dedicar-me i vaig decidir de forma intuïtiva decantar-me per un cicle formatiu de grau superior de fotografia artística. Va ser tot un descobriment per jo, perquè no esperava que es convertís en una de les meves grans aficions.

 

Clic 2. Què t’agrada fotografiar? Quina fotografia t’agradaria haver fet?

M’agrada fotografiar de tot. Des del meu entorn més proper, com ara familiars i amics fins a persones desconegudes de la ciutat, paisatges, etc.

Un tipus de fotografia que m’agradaria fer és la de reportatge de viatges, crec que és una forma molt interessant de conèixer la cultura d’un país o una regió.

 

Clic 3. Com aprens? Autodidacta? Cursos? Blogs?

Vaig aprendre molt al cicle formatiu de grau superior de fotografia artística on vaig adquirir una base fotogràfica, però també veient el treball d’altres persones a través de Flickr i altres blogs. Penso que la fotografia és una disciplina que s’aprèn amb la pràctica i que sense aquesta seria impossible de dominar.

 

Clic 4. Quins són els fotògrafs que admires o t’han influït més? Qui, què t’inspira?

És complicat escriure en poques línies els fotògrafs que m’interessen perquè n’hi ha molts que m’inspiren, però per citar-ne alguns: Sally Mann, per la forma com fotografia a la seva família; Richard Avedon, pel seu treball de retrat social; Ouka Leele per la forma com combina pintura i fotografia… Però no només m’inspiren personatges de renom sinó que també les persones de la vida quotidiana i el meu entorn més proper.

 

Clic 5. Com vas conèixer l’associació? Per què et vas fer soci? De quina manera participes a l’associació? Quines activitats t’agradaria fer a l’associació?

Vaig conèixer l’associació a través de Facebook i vaig decidir-me fer-me sòcia per estar en contacte amb persones que els hi agrades la fotografia.

Com visc fora de Menorca, he tingut molt poques oportunitats de participar. Les activitats que més m’agradaria poder fer són sortides amb el grup de socis per posar en comú idees i diferents punts de vista.

 

Direcció web/ blog: http://www.flickr.com/photos/kikaz/

Càmera o equip: Canon 450D, Polaroid 600, Nikon F80, Diana F+