Eva Riva en Cinc Clics

 

Autofitxa

Som n’Eva Riva, vaig néixer a Maó fa 35 anys i sóc arquitecta tècnica.

Estic casada amb n’Àngel Gomila (també photoblogger). Vivim a Llucmaçanes i estem esperant el nostre primer fill per finals d’abril.

Som aficionada a la fotografia i membre de phobloggers des de l’any 2.009.

 

Clic 1. Com, quan i perquè arribes a aficionar-te a la fotografia?

De sempre m’ha agradat la fotografia. Quan vaig anar a estudiar a Barcelona me vaig comprar sa meva primera “reflex” i, amb s’ajuda de dues companyes de sa residència d’estudiants que feien Belles Arts, vaig començar a passar hores al petit laboratori fotogràfic que teníem. Aquelles estonetes me relaxaven molt i m’agradava experimentar coses noves.

 

Clic 2. Què t’agrada fotografiar? Quina fotografia t’agradaria haver fet?

M’agrada molt la fotografia de viatges, de persones, sobre tot de cultures diferents a la nostra. El que més me motiva és poder fotografiar a la gent al seu entorn.

M’agradaria haver fet qualsevol retrat dels que surten a National Geographic, jaja, no demano gaire!

 

Clic 3. Com aprens? Autodidacta? Cursos? Blogs?

Quan vaig tornar d’estudiar de Barcelona vaig fer un curs de fotografia al fotoclub d’Alaior i fa uns 3 anys faig fer un altre al fotoclub de Ferreries. Amb açó vaig agafar un poquet de base i la resta ho aprenc observant a n’Àngel o compartint experiències amb els companys photobloggers a les sortides. També m’agrada investigar tècniques noves per internet.

 

Clic 4. Quins són els fotògrafs que admires o t’han influït més? Qui, què t’inspira?

Sa veritat és que sempre havia admirat les fotografies en blanc i negre de Cartier-Bresson, però el que me va motivar a tornar a agafar sa càmera després d’un temps abandonada va ser descobrir la feina de fotògrafs “menorquins” com Lluis Real, Joan Mercadal o Sergio Vargas. Veure coses noves i fresques i  pensar que moltes d’elles eren fetes a Menorca, me va obrir els ulls.

 

Clic 5. Com vas conèixer l’associació? Per què et vas fer soci? De quina manera participes a l’associació? Quines activitats t’agradaria fer a l’associació?

Havia llegit algunes coses sobre photobloggers a la prensa i internet i me semblava una iniciativa molt interessant així que a l’any 2.009 me vaig apuntar a sa gimkana que van organitzar i m’ho vaig passar molt bé. Vaig conèixer a alguns membres, entre ells a n’Àngel (que ara és el meu marit!) i uns mesos després me va convèncer per fer-me sòcia.

He participat a vàries sortides fotogràfiques, excursions, sessions d’estudi, photocalls… Però amb els companys de photobloggers també hem anat a inauguracions d’exposicions, sopars, concerts, festes de disfresses i trobades entre companys (i amics!) on hem deixat un poc de banda sa càmera i ens ho hem passat la mar de bé.

 

Direcció web/ blog

www.evamenorca.blogspot.com

 

Càmera o equip

Canon EOS 550