Glòria Álvarez en Cinc Clics

012_Encincclics_GloriaAlvarez_Foto

Autofitxa

Soc la Glòria Álvarez, tinc 57 anys i visc a Barcelona per imperatiu laboral, sinó ho faria as Mercadal on tinc una caseta. Faig feina d’administrativa a la UB i a més de la fotografia m’agrada molt pintar i cantar gospel. Soc membre de Photobloggers des de la seva fundació, tot i que al principi només érem un  grup de bloggers aficionats amb un foro on compartiem les nostres inquietuds.

Clic 1. Com, quan i perquè arribes a aficionar-te a la fotografia?

M’agrada des de sempre però de joveneta no tenia diners per càmeres. Com que la meva parella també n’era d’aficionat, de seguida vam muntar a casa un laboratori fotogràfic i es revelaven les nostres fotos. Sempre anàvem carregats de càmeres, aleshores analògiques per tot tipus de instantànies: una per blanc i negre, una altra per color i de vegades una tercera per diapositives.

Clic 2. Què t’agrada fotografiar? Quina fotografia t’agradaria haver fet?

El que més m’agrada és la foto de carrer, o streetphoto, encara que afoto tot allò on “veig” una foto, me la imagino i clic! També m’agraden els reportatges, de viatges o festius. Barcelona dóna per molt en aquest sentit.  El que més m’agradaria és fotografiar gent, retrats del gent del carrer, primers plans de gent desconeguda, però és difícil que et deixin. En aquest sentit vaig gaudir molt a Cuba, on la gent no només es deixa retratar sinó que hi estan contents que ho facis.

Clic 3. Com aprèns? Autodidacta? Cursos? Blogs?

Soc autodidacta però conscient que necessito d’un aprenentatge guiat, sobre tot d’edició. També aprenc o m’inspira veure fotos d’altres. Abans visitava més photoblogs. De fet els photobloggers ens vam conèixer així, visitant i comentant. Ara està molt paradet això, sobretot des de la irrupció de les xarxes socials.

Clic 4. Quins són els fotògrafs que admires o t’han influït més? Qui, què t’inspira?

Com deia molts dels companys photobloggers. N’Angel Gomila, en Sergio Vargas, etc… i de més coneguts (pel món mundial, vull dir). M’agrada molt en Català Roca.

Clic 5. Com vas conèixer l’associació? Per què et vas fer soci? De quina manera participes a l’associació? Quines activitats t’agradaria fer a l’associació?

Bé, ja ho dit més a munt. Ens visitàvem i comentaven molt els blogs i una setmana santa del 2003 ens vam reunir en un bar de Maó cinc de nosaltres. Un d’ells, en Pedro Cardona va muntar un foro que va tenir molt d’èxit i cada dia s’apuntava més gent.  D’aquí va surgir l’associació.  La pena és que no visc a Menorca així que no puc participar en moltes activitats. Al principi vaig anar a diverses sortides però darrerament són incompatibles amb les meves estades a l’illa; també vaig participar als concursos que es fèien on-line i a  diverses  exposicions col·lectives.

Direcció web/ blog

http://gloriamisfotos.blogspot.com.es/

http://instagram.com/glorialima/

Càmera o equip

Després que morís ofegada la CanonG9 amb la que vaig xalar durant molts anys, vaig decidir passar-me a la réflex i ara tinc una Canon 1100D. Tot i que ara per ara faig més fotos amb el meu spmarphone Samsumg Galaxy III.