Exposició Benaventurats

BENAVENTURATS!

És un projecte expositiu que reuneix l’obra de tres fotògrafs: Sergio Vargas, Joan Mercadal i Ita Pons. Tots tres van atracar-se a les festes de Sant Joan cercant més les reaccions de la gent que els bots dels cavalls.

El resultat és una exposició com a document humà i emocional d’un poble i els seus visitants en el marc físic de Ciutadella i el temps de les festes.

La clau d’aquesta exposició surt d’un poema que Biel Pons va fer per a una fotografia que Ita Pons volia publicar al suplement Culturàlia del Diari Menorca.

Benaventurats

Benaventurats els qui aixequen les mans
perquè sentiran el vent entre els dits.
Benaventurats els qui aixequen les mans
perquè podran veure més enfora
i seran vistos i estimats;
perquè seran més a prop del cel
i el sol els omplirà d’escalfor i llum.
Benaventurats els qui aixequen les mans
perquè faran aixecar-les als altres.
Benaventurats els qui aixequen les mans
només per aixecar-les, sense cap raó,
sense vent, sense ser vistos ni estimats,
lluny de tothom. Només les mans.

Biel Pons

Tota la selecció i el muntatge gira al voltant d’aquesta idea que la festa es viu com una benaventurança, una mescla d’alegria, celebració, il·lusió i moltes coses per a les quals el llenguatge no té paraules però que aquestes fotografies han sabut recollir de la gent que hi participa.

El cartell ja avança aquest sentit de celebració quasi religiosa, amb la taula posada, el símbol de la creu de Malta i les mans alçades esperant allò que ha d’arribar de les alçades.

Sergio Vargas és un destacat Photoblogger i ha publicat a vegades les seves fotografies habitualment a Internet, encara que també va editar un llibre amb fotografies seves sobre l’antic Hospital Verge del Toro. Actualment viu al Japó i es va desplaçar l’any passat per fer aquest reportatge de les festes. Joan Mercadal és fotògraf professional i té publicades les seves fotografies a diferents mitjans, guies, reportatges, etc. Actualment prepara una nova exposició individual amb més de 80 fotografies a la Fortalesa de La Mola. Ita Pons és aficionada a la fotografia, una de les creadores i alma mater dels Photobloggers. Aporta 8 o 9 ,fotos a la mostra, però molta ànima.

Tenim previst editar 7 postals que es posaran a la venda per a recollir fons per a la Campanya d’Ajudes per Urgències Socials amb la generosa col·laboració dels fotògrafs.

Una exposició que NO et pots perdre i que esper que faci sortir a la gent amb el cor més animats desprès d’haver rebut aquesta “benaventurança”.